Be Quick Dokkum komt te kort tegen de nieuwe koploper ’t Fean ‘58 · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Be Quick Dokkum komt te kort tegen de nieuwe koploper ’t Fean ‘58

zondag 15 mei 2022

DOKKUM – De wedstrijd tussen Be Quick en ’t Fean ’58 was zaterdag niet wat de Dokkumers hadden gehoopt. ’t Fean ’58 was een maatje te groot en na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor de gasten die daarmee de koppositie overnamen van Kollum. Be Quick heeft nog drie wedstrijden voor de boeg, maar mag zich vanaf nu volledig richten op het volgende seizoen.

Het team van trainer Mark Bosma is zoals bekend, al een paar maanden gehavend door de vele blessures en daar kwam nu nog een schorsing bij en nog een verhindering vanwege andere verplichtingen. In de warming-up moest ook verdediger Remco Fennema afhaken met een blessure.

Na wat last-minute gepuzzel kwam er dus nog een extra wijziging in het elftal. De jonge Mart van der Kloet kwam centraal in de verdediging en deed dat overigens met verve. ’t Fean ’58 liet vanaf het begin zien dat het als team de betere was en het stond al na ruim twintig minuten op een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Rene Mellema en Jens Hamstra. Be Quick kwam zo halverwege de eerste helft wat beter in het spel en het kreeg in de opbouw meer ruimte omdat de gasten zich vaker terugtrokken op de eigen helft. Tot uitgespeelde kansen leidde dat niet, waardoor de rust werd bereikt met een 0-2 achterstand.

Na de rust moest Be Quick proberen er nog een wedstrijd van te maken, maar de gasten bleven goed controleren en hadden opnieuw het betere van het spel. Zo halverwege de tweede helft viel de derde treffer, gescoord door Edwin Notebomer, en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Bij Be Quick maakten diverse wisselspelers nog speelminuten, mede omdat een aantal basisspelers nog niet een volledige wedstrijd konden of mochten spelen vanwege eerdere blessures. Jelger Arjaans, Stefan Feenstra, Jelle Schilstra en William Bakker kwamen binnen de lijnen en keeper Niels Kuperus maakte plaats voor Nanning Bulthuis. De invallers verdienen een compliment voor hun inzet, maar zij konden het tij niet keren.

In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Anko Talman nog een kans na een aanval over links, maar hij krulde de bal net naast de verste paal. William Bakker leek vanaf twintig meter nog raak te schieten, maar de prima ingeschoten bal werd fraai over de lat getikt door keeper Hessel Huisman.

Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Tommy Postma voor het einde van de wedstrijd. Volgende week speelt Be Quick de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Zuidhorn en Zwaagwesteinde.