Bonbons, natuurnota Noardeast en dorpsplannen Hallum in WNS · Foto('s): Waatze Kerkstra
  Waatze Kerkstra

Bonbons, natuurnota Noardeast en dorpsplannen Hallum in WNS

zaterdag 16 november 2019

De uitzending van de Weekend Nieuwsshow begon met heerlijke bonbons. Bakkerij A.J. van der Bijl kwam langs om de prijswinnende bonbons te laten proeven en over de wedstrijd te vertellen. Johan Lammering van S!N kwam in de studio langs om te vertellen over de net aangenomen Natuurnota in de Gemeente Noardeast-Fryslân. S!N en zijn voorganger is hiermee jaren bezig geweest. “Door deze nota is er eindelijke een goeie beschrijving wat er in de natuur is” aldus Lammering. Ook werd er gebeld met Cees Bangma om uitleg te geven over hun idee om de Bonifatiuskerk om te bouwen tot zoals hij het noemde de mooiste raadszaal van Nederland. Advocaat Bart Canoy sprak over het cassatieberoep in de A7 blokkadezaak. “De hoogste rechter van ons land kijkt hierbij niet naar de feiten maar of de rechter wel een goede uitleg heeft gegeven van het strafbare feit. Tenslotte wordt er door de cassatierechter gekeken of er door de rechters van het Hof goed gemotiveerd is.

Wopke Veenstra van de FNP Fryslân vertelde in de uitzending over de opheldering die zij vroegen over het kruispunt Doniawei en de N357. Gedeputeerde Afina Fokkens (VVD) heeft woensdag bij de begrotingsbehandeling gezegd dat in verband met de toezegging van vorig jaar zij haar best zal doen om geld bij elkaar te zoeken voor de aanpak van de gevaarlijke kruising. Op 23 november staat de voorstelling van Motel Westcoast in theater Sense van Dokkum. Er werd gebeld met grote motor van dit project zanger Syb van der Ploeg. Hij is groot gebracht met muziek van de Westcoast. “Vooral de samenzang in deze muziek spreekt mij erg aan.” Ook belangstelling voor dit concert RTV NOF mag voor dit concert twee kaarten weggeven.

Verslaggever Jan Wagenaar ging afgelopen week naar Hallum om hun mening te vragen over de financiering van Bruisend Hart Hallum. Er is door de gemeente zes ton beschikbaar gesteld, maar dit is toch nog zo’n € 150.000 te weinig. Johan Talsma (ELP Noordoost Friesland) en Pieter Braaksma (Gemeentebelangen) gaven hun duidelijke mening over het tekort. “Het is een gemiste kans voor de gemeente. De sportaccommodaties zijn aan vernieuwing toe en straks kost dat alleen maar meer “: aldus Talsma. Pieter Braaksma gaf aan dat het volgens hem voor het college een grote blamage is als dat dit mooie initiatief van onderop hierdoor niet door kan gaan.

Namens meerdere partijen is er aan de gemeente Noardeast-Fryslân een open brief gestuurd om de loopbrug die er komt bij de noordelijke entree in het bolwerk van Dokkum niet door moet gaan. Warner Bangma van de historische vereniging. “Er is een plan om een supermoderne loopbrug richting het bolwerk bij de Aalzumer Poarte te maken. Hier zijn wij erg op tegen. Het is een historische plek waar de bolwerken juist op zijn mooist zijn.” Johan Steendam (Tresoar) werd gebeld over de verkiezing van de mooiste foto’s van de Tweede Wereldoorlog. “In vijf thema’s kan de komende weken via de site van de Leeuwarder Courant een keuze gemaakt worden.” Als laatste werd er gesproken met zanger/acteur/cabaretier Theun Plantinga over zijn aankoop van het Rechthuis in Rinsumageast. “Wij willen vooral plek bieden voor culturele programmering met een hapje en een drankje en willen graag het Rechthuis terugbrengen naar Herberg Het Rechthuis.”

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Bonbons, natuurnota Noardeast en dorpsplannen Hallum in WNS · Foto('s): Waatze Kerkstra
Bonbons, natuurnota Noardeast en dorpsplannen Hallum in WNS · Foto('s): Waatze Kerkstra
  Waatze Kerkstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?