Broekster Boys neemt drie verdiende punten mee vanuit Steenwijk · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys neemt drie verdiende punten mee vanuit Steenwijk

maandag 01 april 2019

Ruim 4 jaar geleden werd voor de laatste keer in Steenwijk gespeeld. Broekster Boys was net gepromoveerd uit de 2e klasse en ging er toen met een dik verdiende 1-3 overwinning vandoor. De ploeg degradeerde overigens later dat jaar wel weer uit de 1e klasse.

Vijf  Broekster Boys spelers van toen stonden nu weer op het veld en ook nu kwam Broekster Boys als promovendus naar Steenwijk. De geschiedenis herhaalde zich want opnieuw werd het een verdiende 1-3 overwinning. Olde Veste begon goed aan de wedstrijd. Het had langdurig  balbezit en men bleef geduldig loeren op kansjes. Vleugelaanvaller Constansia werd constant gezocht en de verdediging had het daar eerst ook wel wat lastig mee. Gelegenheidsback Jos Regnerus, had het in het begin dan ook even moeilijk maar groeide later in de wedstrijd misschien wel uit naar de man van de wedstrijd. Op zijn geheel eigen wijze ging hij voorop in de strijd. Broekster Boys werd na een klein kwartier spelen gered door de paal toen Nick Kuiper een prima inzet had. In het tweede kwartier moest Kas Huizenga een bal van de lijn halen.

Aan de andere kant had  Vincent Hoekstra na 35 minuten moeten scoren. Jos Regnerus had na een formidabele verdedigende actie Hedgar Hoekstra de diepte in gestuurd. Hoekstra liet de bal daarna precies goed vallen bij zijn naamgenoot maar Luuk Dorland wist met een prima safe de wedstrijd in evenwicht te houden. Voor eigen doel werd een ingooi van nota bene een eigen speler op keeper Sijbren Terlouw bijna tot doelpunt gepromoveerd en scheerde het schot van Mark Homme vd Veen maar net over de deklat. De rust werd gehaald op 0-0. In de rust werd de geblesseerde Delachance Sabuni vervangen door Bouke Jan Douma.

In de tweede helft een gretig Broekster Boys. Waar het anders wel eens tam aan de tweede helft wil beginnen oogde de formatie van Zwart nu wel scherp. Het resulteerde in een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Juryan Dantuma wist Piet Wessel Dijkstra de bal prima in te schieten. Juryan Dantuma was ook bij de tweede goal van BB “aangever”. Jagend op de keeper na een afgeslagen aanval werd Dantuma gevloerd in de 16. Vincent Hoekstra wist nu wel de doelman te passeren. Van de 11 meter stip werd het 0-2. Sijbren Terlouw had ook in de tweede helft een aantal prima reddingen, want de aanvallen van Olde Veste leverde echt wel wat kansjes op. Het geloof in een goed resultaat verdween toen Hedgar Hoekstra vanuit een counter koel de 0-3 maakte. Toen Constansia 5 minuten voor tijd de ere treffer mocht maken, leidde dat niet meer tot een verwacht slotoffensief.

Olde Veste had daar deze dag geen kracht meer voor. Met de overwinning revancheerde Broekster Boys zich voor het smadelijke 0-7 verlies in de thuiswedstrijd en nadert het Olde Veste tot op twee puntjes. Zaterdag speelt Broekster Boys voor de derde week op rij een uitwedstrijd. Dan worden de degens gekruist met PKC uit Groningen. Gezien de ranglijst, opnieuw een wedstrijd waar veel op het spel staat.