Broekster Boys schiet tekort bij fysiek Noordscheschut · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys schiet tekort bij fysiek Noordscheschut

maandag 29 oktober 2018

Het duel in de kelder van de eerste klasse  heeft Broekster Boys verder in de zorgen gedrukt. Beide ploegen realiseren zich dat de punten in dergelijke duels erg belangrijk zijn voor lijfsbehoud in een competitie waar de punten duur zijn.

Noordscheschut speelde zoals altijd fysiek en sleepte daarmee een belangrijke overwinning uit het vuur. Het werd een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Trainer zwart gokte met Dela Sabuni in de basis voor voetballend vermogen maar de kleinste speler van de eerste klasse kon het fysiek niet bolwerken tegen de stevige Drenten. De slag werd achteraf gezien  misschien wel op het middenveld verloren en dat bracht de achterhoede meer in de problemen dan nodig was. De sterk spelende Nick Koster wist na een minuut of 10 de thuisploeg op voorsprong te brengen. Een lange bal werd door de verdediging niet goed ingeschat waardoor Koster met een rake klap de bal in de kruising liet verdwijnen. Noordscheschut staat bekend om zijn fysieke spel en dat was zaterdag niet anders. Het leverde vele overtredingen, gele kaarten,  blessurebehandelingen en dode spelmomenten op.  Met name dat laatste is ook een sterk wapen. De meeste corners en vrije trappen werden genomen door Melvin Mol en zijn altijd doelgericht. Broekster Boys kwam via een van de uitvallen na een half uur spelen toch weer naast de thuisploeg toen Piet Wessel Dijkstra de snelle Hedgar Hoekstra aanspeelde. De jonge vleugelspits maakte zijn eerste doelpunt door de bal beheerst onder de uitlopende keeper Zinger door te schieten. Lang leek de wedstrijd naar een 1-1 ruststand te gaan toen Melvin Mol buiten de 16 meter wegdraaide en de bal via binnenkant paal binnen wist te schieten.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. De neutrale toeschouwer zal niet hebben gedacht hier naar een wedstrijd van de eerste klasse te hebben gekeken, want het niveau was niet bijster hoog. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Broekster Boys viel ook niets te verwijten, maar door het wegvallen van enkele spelers moet er teveel geschoven worden in de opstelling waardoor spelers misschien niet het beste tot hun recht komen op de positie waar ze nu op moeten spelen. Het blijft puzzelen voor trainer Zwart maar hij zag ook lichtpuntjes met de invallers Vincent Hoekstra, Bouke Jan Douma en Omer Dahir. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog kansen maar Noordscheschut bleef wel de bovenliggende partij. Toch had de wedstrijd zomaar in een puntendeling kunnen eindigen. De vrije trap van Piet Wessel Dijkstra in blessuretijd  ketste via onderkant lat het veld weer in waar in de eerste helft de bal van Koster er via de binnenkant paal wel in vloog.

Broekster Boys zit nu helaas in de hoek waar de klappen vallen maar blijft vertrouwen houden in een goede  afloop. Zaterdag zijn er opnieuw mogelijkheden om punten te verzamelen als Olde Veste uit Steenwijk op bezoek komt. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00