Harkemase Boys MO17-1 pakt 3 punten bij DZC’68 Doetinchem · Foto('s):

Harkemase Boys MO17-1 pakt 3 punten bij DZC’68 Doetinchem

dinsdag 30 oktober 2018

De meiden van Harkemase Boys moesten flink aan de bak tegen de meiden uit Doetinchem. De opdracht was om de 3 punten mee te nemen naar Harkema om zodoende weer aansluiting te krijgen met de bovenste regionen.

DZC’68 zat er vanaf de 1ste minuut bovenop, speelde erg fysiek en op het randje tegen de meiden uit Harkema. Ze probeerden het spel van Harkema te ontregelen maar door deze speelwijze kwamen ze zelf niet aan voetballen toe. In de 20ste kwam bijna de 0-1 op het scorebord toen Anouk de Groot door Nicole van der Kooi diep werd gestuurd en alleen op de keepster afstevende, echter die wenste niet mee te werken en stopte bekwaam de inzet. Dit had het moment kunnen zijn voor Harkemase Boys om op voorsprong te komen en hierdoor wat makkelijker te kunnen gaan voetballen. Hierna volgden nog een aantal schoten van Mellanie Elzinga op het Doetinchemmer doel echter deze misten de kracht en waren geen gevaar voor de keeper.

In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, echter voetballend ging het een stuk beter. Vooral de wisseling van rechtsbuiten Nicole van der Kooi naar de positie centraal op het middenveld werd uiteindelijk uitbetaald. Harkemase Boys was continue op de helft van DZC’68 en na vele pogingen om op voorsprong te komen kreeg Harkemase Boys 3 minuten voor tijd een corner. Jantine Schievink nam deze en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Nicole van der Kooi en deze haalde verwoestend uit en liet de keepster kansloos 0-1. Dat de meiden er nog meer uit wilden halen bleek wel toen na de eerstvolgende aanval Mellanie Elzinga de bal veroverde en gelijk doorspeelde naar Nicole van der Kooi. Zij liep door de as richting doel en liet na een geplaatst schot van 16 meter de keepster volledig kansloos, 0-2. Vlak hierna het eindsignaal van scheidsrechter Osman en volgde de ontlading bij de meiden van Harkemase Boys.

Trainer Jos Miedema was opgelucht na de wedstrijd. “Dit zijn van die wedstrijden waarin je beter bent als de tegenstander maar dat het voetballend niet echt goed loopt. Mede door het te harde spel van DZC’68 dat zelf overigens helemaal niet aan voetbal kwam. Onze keepster Fardau Wielinga heeft de hele wedstrijd bijna niets te doen gehad. Als het voetballend niet altijd lukt moet je je mouwen opstropen om iets te kunnen forceren en dat is uiteindelijk gelukt. Trots op de meiden en een groot compliment naar de ploeg die er tot de laatste seconde in bleven geloven en uiteindelijk terecht met 3 punten beloond werd”. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Woezik uit Wijchen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?