Conflict rond nieuwe schuur in Damwâld · Foto('s): 

Conflict rond nieuwe schuur in Damwâld

woensdag 07 november 2012

Aan de Frijstêd tussen Damwâld en Broeksterwâld is een conflict ontstaan tussen eigenaren van twee percelen over de bouw van een schuur op het ene perceel en de bouw van een woning op het naastgelegen perceel. Drie jaar na de koop van een bouwkavel aan de Frijstêd heeft een van de twee een bouwvergunning ontvangen voor de bouw van een woning. De nieuwe woning mocht van de omgevingscommissie niet te hoog worden, dit zou niet in de omgeving passen. Dat betekent dat de slaapkamers onder het maaiveld worden gebouwd.

De buurman is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe schuur dicht tegen de nieuwe woning van de buren. Dit leidt volgens de bewoners tot een ernstige beperking van de lichtinval en een verlies van uitzicht. De schuur wordt volgens de verleende vergunning gebouwd. De buren hebben in eerste instantie geen bezwaar gemaakt tegen de bouw omdat de schuur volgens eerdere gesprekken aan de andere kant van het erf gebouwd zou worden.

Volgens de gemeente Dantumadiel is de vergunning voor de schuur volgens de normale procedure verkregen. De buren vinden dat de schuur in strijd is met de regels voor de ruimtelijke ordening. Ze claimen dat hun nieuwe woning door de locatie van de schuur met 100.000 euro in waarde is gedaald. De uitslag van een hoorzitting over de zaak is nog niet bekend.

© Foto’s: Jan Beets

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Conflict rond nieuwe schuur in Damwâld · Foto('s): 
Conflict rond nieuwe schuur in Damwâld · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?