De scholen zijn weer begonnen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

De scholen zijn weer begonnen

woensdag 25 augustus 2021

KOLLUM -Woensdag was het weer een spannende dag voor veel scholieren. De eerste schooldag staat voor de deur. In de eerste weken na de zomervakantie vinden er ruim 30% meer ongevallen plaats dan in de rest van het jaar. Veilig Verkeer Nederland startte daarom vanaf ook de campagne: de scholen zijn weer begonnen.

Rij je auto? Wees dan in augustus en september extra lief voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door je snelheid voor ze aan te passen. Zo kunnen zij, dankzij jou, veiliger naar school. Als geheugensteuntje zie je momenteel in het straatbeeld door héél Nederland spandoeken en posters met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Deze actie is na al die jaren nog steeds nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat in de eerste weken van het schooljaar veel ongevallen gebeuren met 12-en 13 jarige scholieren.

Ook binnen de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel worden de bestuurders van motorvoertuigen er attent op gemaakt dat de kinderen weer naar school gaan. Bij de invalswegen van Dokkum, Kollum, Damwald en enkele andere plaatsen in de gemeente zijn door medewerkers van afdeling uitvoering spandoeken opgehangen en borden geplaatst die de bestuurders er op wijzen dat scholen weer zijn begonnen. En dat er dus weer meer fietsverkeer is.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
De scholen zijn weer begonnen · Foto('s): Sake Beerstra
De scholen zijn weer begonnen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio