Digitale besluitvorming raad, verbondenheid Fryslân en einde voetbalseizoen · Foto('s): 

Digitale besluitvorming raad, verbondenheid Fryslân en einde voetbalseizoen

zaterdag 04 april 2020

In de 1e Weekend Nieuwsshow van april weer meerdere onderwerpen die te krijgen hebben met de Corona crisis. Raadsgriffier Sytze Dijkstra (gemeente NE-F) sprak over de spoedwet digitale besluitvorming die nodig is om bij digitale bijeenkomsten van de gemeenteraden om besluiten te kunnen nemen. Voorzitter Keizer van RTV NOF gaf een toelichting over de aansluiting van RTV De Wâlden bij de streekomroep en RTV Kanaal 30. Dit betekent concreet dat RTV De Wâlden zich terugtrekt uit de licentieaanvraag in het gebied van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, zodat de licentie in dat gebied aan RTV Kanaal30 toegekend zal kunnen worden. Ondernemer van de week Peter Feenstra, filiaalmanager van de Jumbo Dokkum vertelde over het speciale van zijn supermarkt. Femke Wester van Huiswerk Helder gaf tips voor kinderen en hun ouders die nu nog langer thuis onderwijs moeten volgen.

Zondagochtend zendt RTV Noordoost Friesland weer een kerkdienst uit. Presentator Bouke Koning vertelde over deze dienst en de voorbereidingen die nodig zijn door de vrijwilligers die na afloop van de dienst van vorige week al begonnen. Studente Marieke van der Star doet voor haar studie een onderzoek naar de verbondenheid met Fryslân. Eerder heeft zij een vergelijkbaar onderzoek gedaan in Noorwegen naar de verbondenheid van inwoners in het Fjordengebied. Inwoners van meerdere gemeenten in Fryslân kunnen hier nog steeds aan mee doen. RTV NOF medewerkster Esther Leystra maakte een opname bij campingeigenaar Lenstra van Oan de Swemmer over de gevolgen van het Coronavirus voor zijn start van het campingseizoen. Met Pietrik Elzinga van doarpsfeesten De Westereen werd gebeld over de actie De Westereen Tsjin Corona. Oproep van haar was om zoveel mogelijk de vlag uit de steken in het dorp.

Er zijn 55.000 bloeiende bloemen te zien bij de Stinzenroute tussen Buitenpost en Kollum. Tjerkje van der Laan van het Bloemenparadyske vertelde over deze 13 kilometer lange route die te downloaden is via de Izi-app. Wrâldstruner Bodine Germeraard sprak over hun eerder afgebroken reis naar India. De amateurvoetbalcompetitie is nu definitief afgelopen. Met VCR trainer Dirk Pieter Boersma werd gebeld om te vragen naar zijn gevoel over dit abrupte einde van zijn laatste seizoen en dat met de koppositie en een periode in bezit. De column van de week was van RTV NOF presentator Freyan Bosma en ging over Striplezen in Coronatijd.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling tussen 11:00 uur – 14:00 uur op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact