Eerste editie Kloosterbrom voor herhaling vatbaar

Zondag 20-09-2015
FEANWALDEN - Velen weten niet dat het in het gebied van Lauwersland wemelt van oude brommers en bijbehorende clubs. Om de liefhebbers van oude brommers een cultureel uitstapje te bieden en vanwege het feit dat klooster Claercamp 850 jaar werd opgericht, organiseerden vier culturele organisaties voor zaterdag 19 september de‘Kloosterbrom’.

Mensen op een oude brommer konden starten in de Bernardushof in Aduard, de Bonifatiuskapel in Dokkum, Claercamp bij Rinsumageest of De Schierstins in Feanwâlden. Ondanks het mooie najaarsweer kwamen er, helaas, niet veel liefhebbers opdagen. De bromfietsnozems die kwamen konden echter wel genieten van een mooie tocht. De route ging door de Fryske Wâlden langs de verschillende uithoven van het voormalig klooster Claercamp, vroeger gelegen bij Rinsumageast.

De organisatie wil deze tocht als een testrit bestempelen en het evenement zeker nog eens herhalen. Dan op een moment waarop de aangeschreven verenigingen van brommerliefhebbers zelf niet een druk, seizoensafsluitend, programma hebben. Overwogen wordt om de tocht dan te combineren met een route die ook voor auto oldtimers goed te doen is.

Beluister hieronder het verslag over dit evenement in de Weekend Nieuwsshow

terug naar overzicht
Eerste editie Kloosterbrom voor herhaling vatbaarKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Douwe Oosterbaan


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie