Omgevingsvisie NOF, Energiecafé en Waddenbelevingscentrum in de Weekend Nieuwsshow

Zaterdag 13-04-2019
DE WESTEREEN - In de Weekend Nieuwsshow van zaterdag waren veel verschillende interessante onderwerpen aan de orde die spelen in de regio. Wethouder Hanemaaijer vertelde over de enquête over de leefomgeving. Paulien de Haan blikte terug op de opening van het Energiecafé Elkenien Grien. Maja Geluk van het Waddenbelevingscentrum sprak over de opening op Paasmaandag. Ook was er nog aandacht voor de kweldertocht voor kinderen georganiseerd door Iepenloftspul Brantgum. Verder aandacht voor het museumweekend bij museum Dokkum.

De gemeente Noardeast-Fryslân is een enquête over de leefomgeving gestart. “Omdat de omgevingswetgeving is veranderd moet er door de gemeente een nieuwe omgevingsvisie vastgesteld worden. De burgers kunnen ons daarbij helpen door het meedoen aan het onderzoek. Ook gaan we bij alle dorpen in de regio langs om de mensen naar hun ervaring te vragen.”: aldus wethouder Esther Hanemaaijer.

Sjoerd Keizer van S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân) legde uit waarom zij in de raad een motie een verbod tot het oplaten van ballonnen bij evenementen hebben voorgesteld.Heel vaak worden gemeenten geconfronteerd met berichten in de media dat er dieren dood zijn gevonden met resten van ballonnen. Deze motie werd met een ruime meerderheid aangenomen. Ook in de buurgemeente Dantumadiel is er een verbod op het oplaten van ballonnen.

Bij het net geopende Energiecafé Elkenien Grien in de voormalige fabriek van Prins aan de Rondweg in Dokkum kunnen inwoners advies vragen hoe zij om moeten gaan met de energietransitie en wat voor hen de mogelijkheden zijn. Jacob Bosma sprak over de activiteiten van het museumweekend in museum Dokkum. Roelie Wiersma van Iepenloftspul Brantgum kwam langs om te vertellen over de speciale kweldertocht op 20 april bij Holwerd voor de kinderen. Maja Geluk van het Waddenbelevingscentrum Holwerd gaf aan wat het belang van de Wadden is en er vanaf de opening op tweede paasdag te beleven is in hun belevingscentrum.

In de vaste rubriek op Straat ondervroeg RTV NOF medewerker Jan Wagenaar inwoners of zij vinden dat Cold case zaken, oude strafzaken die op de plank liggen, moeten worden opgepakt of toch liever meer agenten op straat. Line Atsma van Blaast De Bazuin sprak over het jaarlijkse Stavo Spring Concert in Surhuisterveen. Solisten musicalzanger Oedo Kuipers en viooltalent Quinten van Brummen treden op en Blaast De Bazuin is de rode draad bij het concert. Jan Veenma van Jan Cooks 4 You vertelde over de 1e bijeenkomst van de ondernemersclub Trouwen in Noordoost Friesland. Hierbij zijn al twintig ondernemers die te maken hebben met de trouwbranche aangesloten. “In de toekomst willen we een keer een trouwbeurs organiseren”, aldus Jan Veenma. Tenslotte was er de colum van de week van RTV NOF vrijwilliger Freyan Bosma over lezen.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Wethouder Hanemaaijer over de enquete leefomgevingPaulien de Haan van het Energiecafe Elkenien GrienRoelie Wiersma over Kweldertocht van Iepenloftspul Brantgum
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie