Ontwikkelingen Harddraverspark, Flaaksrûte en Mienskipsbier van Burdaard in de WNS · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

Ontwikkelingen Harddraverspark, Flaaksrûte en Mienskipsbier van Burdaard in de WNS

zondag 28 juni 2020

DE WESTEREEN – De plannen over de herontwikkeling  in het Harddraverspark blijven de gemoederen in Dokkum bezig houden. VVD raadslid Anton van der Aar licht de motie van VVD, CDA, FNP, SIN en Christenunie toe die afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering werd ingediend. De raad stuurt de wethouder terug naar de tekentafel om nu binnen de gestelde kaders van de motie tot een oplossing te komen waarbij alle partijen hun belangen vertegenwoordigd zien. Joop Dijkstra, voorzitter van KV Oostergo had geen goed woord over hoe de raad en de wethouder omgaan met deze herontwikkeling en de door hen voorgestelde nieuwe plannen: ,,De gemeente is radeloos en we hebben een wethouder zonder binding met deze regio’’.  Wat hem betreft had er een besluit moeten worden genomen op basis van de bestaande plannen.

Cootje Klinkenberg, raadslid van Actief Links Lokaal had vooral bezwaar over de gang van zaken over de verwijderde pannakooi voor de jeugd en het feit dat er in de nieuwe herontwikkeling geen ruimte was ingeruimd voor de skatebaan en eventuele mogelijkheid voor een nieuwe skatebaan voor de jeugd.

Tineke Hogendorp, directeur van de basisschool de Pionier uit Dokkum vertelde over de snelle groei die deze basisschool doormaakt. Met een verdubbeling van de leerlingen is men genoodzaakt om uit te breiden om voldoende ruimte te hebben voor al deze nieuwe leerlingen. In de nieuwbouwwijk de Trije Terpen wonen veel jonge gezinnen.

Wat maakt de Friesen gelukkig, Eline de Vries, regisseur bij Tryater doet hier onderzoek naar. Mensen kunnen op verschillende plekken in Fryslân opschrijven wat je gelukkig maakt. Al deze informatie wordt verzameld en via een audiotour terug kan worden gehoord op verschillende plekken in Fryslân.

Samen met Bouke de Koning blikten we terug op de 16 kerkdienst uitzendingen die de afgelopen periode op zondag was te volgen via diverse RTV NOF kanalen. Al improviserend is het uitgegroeid tot een begrip op de zondagmorgen waarbij op een professionele manier uitzendingen werden verzorgd. Tevens werd er voor diverse goede doelen veel geld bijeen gebracht. Zondag 28 juni is de laatste uitzending. 

Een week geleden is het project “De Donkerte van het Waddengebied” gestart. Froukje Hernamdt, medewerker van de Fryske Milieu Federatie vertelde op welke manier en via welke initiatieven zij bezig zijn om het welzijn te bevorderen van mens en dier uitgaande van het bioritme dag en nacht en licht en donker. Men wil een bewustzijn op gang brengen om rekening te  houden bij invulling van het leven met dit bioritme. Het is een gezamenlijk project van verschillende milieufederaties van verschillende noordelijke provincies, de RUG, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

In het laatste uur kwam Douwe van der Weij ons bijpraten over de nieuwe Vlasroute, een fietsroute van 30 km, waarbij de fietsers o.a.  in Blija de kunst van het vlechten van eendenkorven kunnen bewonderen. Edwin Boonstra vertelde enthousiast over het nieuwe lokale mienskipsbier. Dit speciaalbiertje is geïnspireerd op het leven van Ruurd Wiersma, de beroemde naïeve kunstschilder uit Birdaard.

Mariese Schuurmans vertelde over de Friese verhalenavond die op 6 november zal plaatsvinden. Mensen die een verhaal willen vertellen kunnen zich hiervoor aanmelden en de mooiste verhalen worden gebundeld en kan men op de site terug horen maar men kan ze tevens beluisteren op de verschillende locaties waar deze verhalen  live worden verteld.

De laatste gast was Janneke de Boer. Zij was live in de studio met de column van de week “Kan niet waar zijn” over de tenenkrommende belevenissen van een moeder en dochter bij de aanschaf van een laptop en bijpassende laptop sleeve.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

 

 

Ontwikkelingen Harddraverspark, Flaaksrûte en Mienskipsbier van Burdaard in de WNS · Foto('s): RTVNOF
Ontwikkelingen Harddraverspark, Flaaksrûte en Mienskipsbier van Burdaard in de WNS · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?