Sterk VIOD VR1 verliest van eigen B-junioren · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

Sterk VIOD VR1 verliest van eigen B-junioren

donderdag 12 februari 2015

Gisteravond werd het verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal weer eens duidelijk zichtbaar. VIOD VR1 oefende voor het eerst in haar bestaan tegen de eigen B-junioren. Op alle fronten (technisch en tactisch) werden de jongens afgetroefd, behalve op het belangrijkste onderdeel, namelijk het maken van doelpunten. Drie vlijmscherpe counters leidden tot drie doelpunten. De vrouwen hadden geen antwoord op de snelheid van Jelle Kommerie en in mindere mate die van Renze Visser. Kommerie scoorde voor rust twee keer en direct na rust was het Visser die de 3-0 aantekende.

Froukje Schaafsma benutte één van de vele kansen die VIOD VR1 creëerde. Voor beide teams was het een nuttige oefenwedstrijd. VIOD VR1 speelde prima en had het meeste balbezit. Conditioneel hadden de B-junioren het zwaar. Hierdoor kreeg Martine Koopmans op het middenveld veel ruimte, waar zij dan ook gretig gebruik van maakte. Grytsje Jongsma was bijna niet af te stoppen en Froukje Schaafsma etaleerde haar groeiende vorm door bijna alles goed te doen. De problemen van VIOD manifesteerden zich dan ook niet op het middenveld of voorhoede, maar in de achterhoede.

VIOD VR1 heeft moeite om het juiste wapen te kiezen t.o.v. supersnelle spitsen. Het moment van inschatten wanneer de tegenstander de ‘lange’ bal hanteert en dus de ruimte tussen de laatste linie en keepster Joukje van der Meer kleiner moet worden gemaakt, blijkt in de praktijk toch moeilijk te zijn. Coach Jasper van der Veen van de B-junioren vatte de wedstrijd prima samen: ‘Eigenlijk werden wij weggespeeld, maar winnen toch’.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Sterk VIOD VR1 verliest van eigen B-junioren · Foto('s): Jouke Dantuma
Sterk VIOD VR1 verliest van eigen B-junioren · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio