Zwaagwesteinde verliest matige wedstrijd van LVV Friesland · Foto('s):

Zwaagwesteinde verliest matige wedstrijd van LVV Friesland

donderdag 12 februari 2015

Het team van trainer Chris Douwsma blijkt een ware angstgegner voor de Readtjses. Eerder dit seizoen werd men thuis met 1-4 verslagen en de return in Leeuwarden bleken de aanvallers van geelblauwen wederom een ware plaag. Na negentig minuten was de eindstand 2-0 door doelpunten van Floris Boonstra en Thom van der Meer.

Friesland kwam furieus uit de startblokken en mocht via een mooie combinatie van de gebroeders Boonstra aanteken voor de 1-0. Gedurende de eerste helft kon Friesland de wedstrijd al meerdere malen beslissen door het onverzorgde spel aan de Westreender kant, maar de 2-0 bleef uit. Hierdoor bleven de Readtsjes enigszins in de wedstrijd en gedurende de tweede helft kwam er iets meer spel in, maar de overtuigingskracht om de gelijkmaker te maken was er echter niet. Het was Friesland wat echter in de vijfenzestigste minuut opnieuw wist te scoren.

Zwaagwesteinde leek hierdoor eindelijk te beseffen dat men met 2-0 achterstond en kwam daarna ook eindelijk enkele malen in scoringspositie. Het was Hette Visser die op de lat schoot en kort daarna werd een poging van Tjalling van der Galien van de doellijn gehaald. Zwaagwesteinde was kort voor tijd nog dichtbij een treffer, maar Henk van der Wal raakte de paal en in de rebound kon Ronald van der Molen het schot van Peter-Jan Schuts redden. Volgende week speelt Zwaagwesteinde uit tegen Nicator op het sportpark Kalverdijk. Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00