VV Ternaard wint derby van VV Holwerd · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

VV Ternaard wint derby van VV Holwerd

maandag 01 oktober 2018

VV Ternaard heeft zaterdagmiddag de derby tegen Holwerd gewonnen met 3-1 en dus kon het drie punten bijschrijven. Vorig seizoen was het wel anders en moest Ternaard genoegen nemen met slechts 1 punt. Trainer Kootstra kon zaterdagmiddag niet beschikken over Roel Hoekstra weekend weg en Gosse Reinder Kingma vakantie. Terug in de basis Wietse Sipma en Jan Pieter Prins na een schorsing. Tijdens de warming up haakte Remko van der Kooi af wegens een blessure. Op de bank begon Kootstra met David de Vries, Hayo Greydanus en Arnold Kingma.

Het was pupil van de week Sietse Mink Sipma die even voor half drie de wedstrijdbal aangeboden door MTD Montage Minne Dol, aanbood aan scheidsrechter van Houten uit Leeuwarden die daarna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen en gelijk Holwerd vast zette op eigen helft en gelijk in de 1e min. al een grote kans kreeg als Johannes Dijkstra werd weggestuurd door Danny Post waarbij Johannes alleen op de keeper van Holwerd kon afgaan maar helaas zijn inzet werd tegen de keeper aangeschoten waarna keeper Jaco Jan Rienks alsnog de bal kon onderscheppen. Zo bleef Ternaard aanvallen en kon Holwerd daar tegen weinig uitrichten. In de 15e min. echter botsten zowel een speler van Holwerd als Ternaard met de hoofden tegen elkaar waarop de speler van Holwerd naar het ziekenhuis moest om de wond te laten hechten.

Diether de Jong van Ternaard kon verder spelen na te zijn behandeld, nadat het spel 5 min. stil had gelegen. Zo mocht in de 18e min. Ternaard een hoekschop op rechts nemen die door Jacob van der Veen prima werd voor gebracht op het hoofd van Jan Pieter Prins die prachtig de 1-0 in kopte. Wie dacht dat Ternaard nu door zou drukken kwam iets te bedrogen uit. Ternaard begon slordig te spelen en dat leidde soms tot wat irritatie bij sommige spelers wat het spel niet ten goede kwam. Maar in de 36e min. dan toch de 2-0 voorsprong voor Ternaard als een mooie op gezette aanval die over verschillende schijven ging en tenslotte de bal bij op links staande Jan Pieter Prins komt die goed naar binnen kwam en uithaalde waarbij de bal op de verste paal belandde waarna de inkomende Andries Vlasman het laatste tikje gaf en zo Ternaard zeer verdiend op 2-0 bracht. In de 40e min. opnieuw een mooie aanval van Ternaard als Jan Pieter Prins zich op rechts prachtig vrij speelde en daarna de bal voor bracht op Danny Post die in de draai uithaalde en prachtig de bal inschoot maar met een prachtige redding tikte de keeper van Holwerd de bal nog net over zijn doel. De toegekende hoekschop leverde niets op voor Ternaard. Ternaard creëerde daarna nog enkele prima kansen en pas op slag van rust werd het uit een mooie aanval waarbij Johannes Dijkstra alleen door mocht gaan en daarna beheerst de bal achter doelman Jaco Jan Rienks van Holwerd schoot en zo Ternaard op 3-0 bracht. Gelijk hierna floot scheidsrechter van Houten voor de rust.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat veel te slap aan de tweede helft begon. Het was Holwerd dat nu iets meer grip op de wedstrijd kreeg zonder dat het gevaarlijk kon worden, want het was de ongrijpbare Simon van der Weg die steeds maar weer de Holwerder aanvallen onklaar maakte en sleurde op het middenveld. Pas in de 65e min. het eerste gevaar voor Ternaard als Jan Pieter Prins kon uithalen waarbij de bal nog net voor de doellijn door een verdediger van Holwerd kan worden weggehaald. In de 73e min. wisselde trainer Kootstra Jacob van der Veen en Diether de Jong en kwamen David de Vries en Hayo Greydanus voor hen in het veld. Nee, het spel zakte van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau en was het Holwerd dat in de 82e min. nog een goedkoop gegeven strafschop door scheidsrechter van Houten mocht nemen wegens wel of niet hands van Teake Jan Keegstra. De toegekende strafschop werd prima ingeschoten door Pieter van der Ploeg die zo Holwerd op 3-1 bracht. Ternaard kreeg nog een paar hele grote kansen, maar de afwerking was te onzuiver, en na 90 min. voetbal, was het daarna scheidsrechter van Houten die zijn 1250e wedstrijd voor de KNVB floot, voor het einde. Ternaard won zeer verdiend deze niet al te hoogstaande derby, en speelt volgende week thuis tegen Beetgum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00