Tips voor het exotisch maken van jouw tuin! · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Tips voor het exotisch maken van jouw tuin!

vrijdag 10 maart 2023

LEEUWARDEN – Als je graag een exotische tuin wilt creëren, zal je aan verschillende zaken moeten denken. Het kiezen van de juiste planten en decoraties, en het zorgen voor de juiste verlichting zijn enkele van de belangrijkste stappen die je moet nemen om deze sfeer te creëren. In dit artikel zullen we ons richten op enkele tips voor het excotisch maken van jouw tuin!

Onderhoud en verzorging van exotische planten

Het kiezen van de juiste planten is een belangrijke stap bij het creëren van een exotische tuin, maar het onderhouden en verzorgen van deze planten is net zo belangrijk. Exotische planten hebben vaak specifieke eisen voor bodemtype, vochtigheid, licht en temperatuur, dus het is belangrijk om deze eisen te begrijpen en te zorgen voor de juiste omstandigheden. Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het onderhouden van exotische planten is het regelmatig bemesten en bewateren van de planten. Exotische planten hebben meestal een hoog voedings- en waterverbruik, dus het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om ervoor te zorgen dat de planten gezond blijven. Je kunt ook overwegen om een ​​automatisch irrigatiesysteem in te stellen om de planten te voorzien van de juiste hoeveelheid water.

Voeg excotische decoraties toe

Als je een exotische tuin wilt creëren, zijn exotische decoraties een belangrijk aspect om de sfeer te bepalen. Exotische decoraties zijn er in vele vormen, zoals beelden, fonteinen, mozaïeken, windgongen en lantaarns. Het is belangrijk om decoraties te kiezen die passen bij de stijl van je tuin en bij je persoonlijke smaak. Denk bijvoorbeeld aan Bamboestokken, dit is een geweldige toevoeging om een ​​exotisch gevoel te geven aan een tuin. Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en kan worden gebruikt voor een breed scala aan decoratieve toepassingen, zoals schuttingen, pergola’s, bamboematjes en decoratieve kunstwerken. Een ander voordeel van bamboestokken is dat ze gemakkelijk te vinden en betaalbaar zijn. Voor kwalitatieve bamboe kun je terecht bij Bamboo Import Nederland. Er zijn ook veel verschillende maten en kleuren om uit te kiezen, waardoor je veel creatieve mogelijkheden hebt om je tuin te decoreren.

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect van elke tuin, maar het is vooral belangrijk als je een exotische sfeer wilt creëren. De juiste verlichting kan een dramatisch effect hebben op je tuinontwerp en kan de verschillende kleuren en texturen van je exotische planten accentueren. Een van de beste manieren om verlichting toe te voegen aan je exotische tuin is door gebruik te maken van accentverlichting. Dit type verlichting richt de aandacht op specifieke kenmerken van je tuin, zoals een exotische boom of een decoratief kunstwerk. Accentverlichting kan worden bereikt door spotlights of schijnwerpers te gebruiken.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?