Tips voor het inrichten van een nieuwe keuken! · Foto('s): 
RECLAME

Tips voor het inrichten van een nieuwe keuken!

maandag 13 maart 2023

LEEUWARDEN – De keuken is het hart van het huis, de plek waar we samenkomen om te koken, te eten en quality time door te brengen met familie en vrienden. Het inrichten van een keuken is een overweldigende klus waar je best wat hulp bij kunt gebruiken. Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden, zoals de indeling, de stijl, de kleuren, de verlichting en nog veel meer. Een goed ingerichte keuken is niet alleen mooi, maar ook praktisch en functioneel. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw keuken optimaal in te richten, zodat je er niet alleen lekker kunt koken, maar heerlijk kunt ontspannen en genieten. 

Maak een efficiënt ontwerp

Een goede indeling is de sleutel tot een efficiënte keuken. Het is belangrijk om na te denken over hoe je de ruimte gaat gebruiken en wat je belangrijkste behoeften zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opstelling van de apparatuur, zoals de koelkast, oven, vaatwasser en kookplaat met een afdekplaat inductiekkoplaat. Het is handig om deze apparaten in een logische volgorde te plaatsen, zodat je gemakkelijk kunt koken en de afwas kunt doen zonder veel heen en weer te lopen.  Ook is het goed om voldoende werkruimte te creëren. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor het bereiden van voedsel. Als je graag een kookeiland wilt toevoegen, is het wel verstandig om er een te plaatsen die goed in verhouding staat met de ruimte. Je hebt namelijk voldoende bewegingsruimte nodig in de keuken.

Kies de juiste materialen

Bij het ontwerp van je nieuwe keuken, moet je goed nadenken over de materialen die je wilt gebruiken. Je kunt het beste kiezen voor duurzame en gemakkelijk te onderhouden materialen, zodat je keuken er nog jarenlang mooi uit blijft zien. Een nieuwe keuken is namelijk best prijzig en je wilt niet dat je die na een paar jaar alweer moet vervangen. Keukenbladen van graniet, composiet of keramiek zijn goede opties. Deze materialen zijn kras- en hittebestendig en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Het is ook verstandig om bij het kookblok een spatscherm keuken te plaatsen. Dit voorkomt dat je vetvlekken niet meer uit je muur krijgt. Het kiezen voor sterke materialen geldt natuurlijk ook voor keukenkasten en -laden. Je kunt beter iets meer betalen zodat je zeker weet dat je een goede kwaliteit keuken hebt.

Investeer in goede apparatuur

Goede keuken apparatuur is essentieel voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Investeer daarom in kwalitatief hoogwaardige apparatuur, zoals een inductie kookplaat, een oven met meerdere functies, een vaatwasser en een koelkast met voldoende opbergruimte. Naast deze basis apparatuur zijn er ook handige apparaten die je ervaring in de keuken kunnen verbeteren, zoals een koffiemachine, een blender, een slowcooker en een broodrooster. Ga alleen niet kopen om het kopen. Schaf alleen apparaten aan waarvan je overtuigd bent dat je ze veel zult gebruiken.

Verlicht de ruimte op de juiste manier

Tot slot is verlichting een belangrijk aspect van een goed ingerichte en sfeervolle keuken. Je hebt natuurlijk voldoende licht nodig om veilig te kunnen koken. Je hebt daarom heldere verlichting nodig boven het aanrecht, de kookplaat en de eettafel. Het is wel leuk om een dimmer te installeren op de heldere verlichting zodat je, wanneer je klaar bent met koken, de verlichting wat kunt dimmen. Zo creëer je een fijne en warme sfeer in de keuken.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 18:00 - 19:00
  Lytse Klankjes
  Jikke Wiersma
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar Muzyk
  Klaske Ferwerda
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
  Mark en Frank Spijkers
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?