3 tips bij het kiezen van de juiste laminaatvloer · Foto('s): 
RECLAME

3 tips bij het kiezen van de juiste laminaatvloer

dinsdag 14 maart 2023

LEEUWARDEN – Ben jij van plan een nieuwe laminaatvloer te gaan leggen? Dan is het slim om je eerst in te lezen over alle mogelijkheden. Het ene laminaat is namelijk het andere niet. Veel mensen hebben bijvoorbeeld niet in de gaten hoeveel kwaliteitsverschil er zit in goedkope en wat duurdere merken. Laminaat vloeren van Ambiant bijvoorbeeld, zijn misschien niet de allergoedkoopste, maar zijn wel van super goede en duurzame kwaliteit. Daardoor gaat je nieuwe laminaatvloer een stuk langer mee. Maar uit welke opties kun je allemaal kiezen en waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe laminaatvloer? Je leest het hier.

Ga je voor een lichte of donkere kleur?

Het maakt een groot verschil of je voor een donkere, doorleefde look gaat of een licht eiken variant. Hoe donkerder de kleur van de vloer, hoe kleiner en intiemer de ruimte lijkt. Dit is ideaal voor in relatief grote ruimtes of ruimtes met veel natuurlijk licht of hoge plafonds, maar niet voor de kleinere kamers of kamers met een laag plafond. Daarvoor kun je beter voor een lichtere look gaan, zoals licht eiken of een vergrijsde betonvloer in lichtgrijs. De ruimte zal dan groter lijken, simpelweg doordat een lichte vloer meer licht weerkaatst.

Bespaar niet op de ondervloer

Een laminaatvloer kan een flinke aankoop zijn, zeker als je heel wat vierkante meters nodig hebt. Veel mensen kiezen er dan ook voor te besparen op de ondervloer, maar dit is absoluut niet aan te raden. De ondervloer is namelijk super belangrijk. Je dempt daarmee bijvoorbeeld geluid naar beneden toe, maar ook in de ruimte zelf. Bovendien kan een wat dikkere ondervloer eventuele kleine oneffenheden in het beton opvullen. Er zijn ontzettend veel soorten ondervloeren beschikbaar en je kunt het beste aan een expert vragen welke het meest geschikt is voor de ruimte waarin je het laminaat wilt leggen.

Leg je vloer eerst virtueel

Twijfel je over de kleur van het laminaat? Dan is het slim om de vloer eerst virtueel te leggen. Je uploadt daarvoor een foto van de ruimte en een knap staaltje techniek doet de rest. Je kunt je woon- of slaapkamer op die manier namelijk bekijken met de betreffende vloer, en zo zien of deze echt zo mooi uitpakt als je had verwacht. Dit maakt het een stuk makkelijker om een keuze te maken. Op de website van Ambiant kun je de tool vinden waarmee je kunt kijken hoe diverse vloeren in jouw woonruimte staan. Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je de gewenste vloer direct online bestellen, inclusief ondervloer. Klik hier om de collectie van ambiant te bekijken en maak direct gebruik van de tool waarmee je de vloer virtueel kunt leggen.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?