VIDEO: Leonie (18) uit Burgum wil naar de top: “Ik wol prof wurde” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Leonie (18) uit Burgum wil naar de top: “Ik wol prof wurde”

donderdag 21 april 2022

BURGUM – De gouden medailles zijn voor veldrijder Leonie Bentveld uit Burgum niet meer op één hand te tellen. En, het 18-jarige talent hoopt op meer. Afgelopen zondag, op haar verjaardag, tekende ze haar eerste profcontract bij de Belgische ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal.

“Ast 18 jier bist, meist offisjeel in kontrakt tekenje”, vertelt Leonie Bentveld. “Op myn jierdei tekenje like ús dan ek wol in moaie datum en spesjaal momint.” De ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal heeft veel vertrouwen in het jonge talent.

Bentveld heeft een contract getekend tot eind 2025 en hoopt tot die tijd een hoop stappen te maken. Het grootste gedeelte van het jaar woont en traint Bentveld in België, maar zo nu en dan komt ze terug naar Burgum.

“Prof wurde”

Bentveld heeft één doel: professioneel veldrijder worden. Dit wil ze bereiken door zichzelf steeds doelen te stellen. “Myn doel is úteinlik om prof te wurden en by de ‘elite’ ride te meien. Dit is it heechste nivo. Ik wol mysels ûntwikkeljen bliuwe. Mei myn nije kontrakt sil dit slagje en komt myn doel ek tichterby”, aldus Leonie Bentveld.

Volgende week vertrekt Leonie naar Spanje. Samen met haar team traint ze daar elke dag en werken ze aan de teambuilding. Ze bereidt zich met verschillende trainingen voor op haar eerste wedstrijd, in september in Duitsland. In november mag ze haar slag slaan op het Europees kampioenschap op de Vamberg in Drenthe.

 

VIDEO: Leonie (18) uit Burgum wil naar de top: “Ik wol prof wurde” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio