VIOD vrouwen nu eindelijk ook de sterkste in Duitsland · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

VIOD vrouwen nu eindelijk ook de sterkste in Duitsland

maandag 09 februari 2015

Voor de vijfde achtereenvolgende keer nam VIOD deel aan een ‘Hallenturniere’ mee in Duitsland. Na twee verloren finales pakte de winnaar van het Open Fries Kampioenschap eindelijk een keer de hoofdprijs in het sterk bezette toernooi in Nordhorn om de Frauenfussball-cup. Vriend en vijand waren het met elkaar eens dat de overwinning in deze jubileumeditie volkomen verdiend was.

VIOD won de eerste poulewedstrijd moeizaam van Olympia Uelsen (2-1). Zaalvoetbal in Duitsland is veel fysieker dan in Nederland. De tip van coach Jouke Dantuma om het kaas niet van het brood te laten eten, was niet aan dovemansoren besteed. Femke Mulder en de sterk debuterende Aafke de Hoek kegelden met prachtige bodychecks hun rivalen tegen de boarding. Dit leverde VIOD direct forse tijdstraffen op, die zonder gevolgen bleven. Het was trouwens weer Sanne Huizing die de winnende goal voor haar rekening nam.

Tegen SVG Nordhorn II en Bentheim werd vrij eenvoudig met respectievelijk 3-1 en 3-0 gewonnen. Het was vooral Marissa Elzinga die zich niet alleen onderscheidde met goed voetbal, maar ook met twee doelpunten. Opmerkelijk, omdat zij als laatste aan de selectie was toegevoegd. De mooiste en spannendste wedstrijd van het toernooi was de kwartfinale tegen SVG Nordhorn I. Het chauvinistisch thuispubliek stuwde de lokale favoriet naar grote hoogte. Twee keer kwam Nordhorn op voorsprong. Met nog drie minuten op de klok was het Martine Koopmans die haar foutje bij het tweede doelpunt corrigeerde, waardoor VIOD voor het eerst in de wedstrijd de leiding nam. Femke Mulder schoot tenslotte in de slotseconden alle Duitse illusies aan flarden. Mulder was met twee doelpunten ook de gevierde speelster in de halve finale tegen de nummer drie van vorig jaar SV Sudderdorf-Samern. Maar de uitblinker in die wedstrijd was Diny Bouius. Zoals altijd degelijk spelend met een minimale foutenlast.

Het affiche voor de finale was net als vorig jaar tussen Meppen en VIOD. De beide sterkste teams trakteerden het publiek op een tactisch schouwspel met VIOD als bovenliggende partij. Martine Koopmans en Femke kregen grote kansen om te voorkomen dat ‘shoot-outs’ de tiende editie om de Frauenfussball-cup zou beslissen. Hier slaagde VIOD niet in. Beide teams mochten drie keer van de middenstip proberen de keepsters te verschalken. Femke Mulder was de enige VIOD-speler die doel troef. De grote held bij VIOD werd de beste keepster van het toernooi Joukje van der Meer die haar doel schoon hield. Froukje Schaafsma kreeg de prijs voor topscoorder van het toernooi. De absoluut beste voetballer van het toernooi was Femke Mulder. De smaakmaker, zowel binnen als buiten het veld, kreeg met een paar geweldige ‘moves’ zelfs de Duitsers op de banken. Als aanvoerder kreeg zij uit handen van de toernooidirecteur niet alleen een grote beker maar ook 400 euro in de handen gedrukt.

Verslag: Jouke Dantuma

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?