Zonnepaneel-installaties: hoe werkt het en wat zijn de voordelen? · Foto('s): 
RECLAME

Zonnepaneel-installaties: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

woensdag 19 april 2023

LEEUWARDEN – Ben jij geïnteresseerd in duurzame energie en overweeg je om zonnepanelen te laten installeren? Dan wil je vast weten hoe het werkt en wat de voordelen zijn! Bij HEM energie bieden wij niet alleen groene stroom aan, maar ook zonnepanelen. Zo kan jij je eigen duurzame energie opwekken en besparen op je energierekening.

Een zonnepaneel-installatie bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de panelen zelf, de omvormer en de meterkast. De panelen worden op een geschikte plek op het dak geïnstalleerd, bijvoorbeeld op het zuiden voor het hoogste rendement. De panelen vangen daglicht op en zetten dit om in gelijkstroom. De omvormer zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom, zodat het gebruikt kan worden in huis. Het overschot aan opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het energienetwerk. 

Het installeren van zonnepanelen kan de nodige ervaring en kennis vereisen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare installateur met kwalitatieve materialen. 

Welke stappen moeten gezet worden bij het installeren van zonnepanelen?

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om te weten welke stappen er nodig zijn om een succesvolle installatie te garanderen. Hier zijn de belangrijkste stappen die je moet nemen bij het installeren van zonnepanelen:

 1. Controleer of je dak geschikt is voor zonnepanelen: Voordat je begint met het installeren van zonnepanelen, moet je er zeker van zijn dat je dak geschikt is. Het moet voldoende dakoppervlak hebben en niet te veel schaduw hebben.
 2. Kies de juiste plek voor de omvormer: De omvormer is een belangrijk onderdeel van het zonnepanelen-systeem. Het zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom voor gebruik in huis. De omvormer moet worden geïnstalleerd op een koele, droge plek dicht bij de meterkast.
 3. Installeer de zonnepanelen: De zonnepanelen moeten op de juiste manier worden geïnstalleerd om een optimaal rendement te behalen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en fouten te voorkomen die de levensduur van de panelen kunnen verminderen.
 4. Sluit de omvormer aan: Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, moet de omvormer worden aangesloten op de panelen en de meterkast in huis.
 5. Controleer de installatie: Zodra de installatie is voltooid, is het belangrijk om deze te controleren op fouten en ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Het is ook verstandig om de installatie regelmatig te onderhouden om de levensduur van de panelen te verlengen.

Het installeren van zonnepanelen kan een duurzame en kosteneffectieve manier zijn om je eigen energie op te wekken en geld te besparen op je energierekening. Bij HEM energie bieden wij betrouwbare installaties aan met kwalitatieve materialen en ervaren installateurs.

Waarom zou ik zonnepanelen aanschaffen?

Zonnepanelen aanschaffen heeft vele voordelen. Ten eerste draag je bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van CO2-uitstoot. Daarnaast bespaar je op je energierekening, omdat je minder afhankelijk bent van het energienetwerk en de zelf opgewekte energie gebruikt. Bovendien stijgt de waarde van je huis door de installatie van zonnepanelen. Ook is het belangrijk om te vermelden dat de kwaliteit van de zonnepanelen en de installatie van groot belang zijn voor het behalen van het optimale rendement. 

Bij het bedrijf Nederland Wekt Op staan ze garant voor een hoge kwaliteit installatie, met ervaren installateurs en materialen van topkwaliteit. Daarnaast bieden wij ook zonnepanelen van verschillende merken aan, zodat je altijd het beste product voor jouw situatie kunt kiezen.

Welke veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen tijdens het installeren van zonnepanelen?

Als je van plan bent om zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden. Hier volgen een aantal tips om de installatie veilig te laten verlopen:

Tip 1: Schakel de stroom uit

Zorg ervoor dat de stroom wordt uitgeschakeld voordat je begint met de installatie. Dit kan door de stroomtoevoer naar de meterkast uit te schakelen.

Tip 2: Draag beschermende kleding

Tijdens het installeren van zonnepanelen is het belangrijk om beschermende kleding te dragen. Denk hierbij aan handschoenen en een veiligheidsbril.

Tip 3: Gebruik een omvormer 

Een omvormer zorgt voor de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom en is essentieel voor de installatie van zonnepanelen. Zorg ervoor dat je een omvormer van goede kwaliteit gebruikt en deze op de juiste manier installeert.

Tip 4: Vermijd fouten 

Zorg ervoor dat de zonnepanelen op de juiste plek worden geïnstalleerd en dat er geen fouten worden gemaakt bij de installatie. Het is belangrijk om dit door ervaren installateurs te laten doen om problemen op de lange termijn te voorkomen.

Tip 5: Onderhoud en levensduur 

Zorg ervoor dat je regelmatig de installatie controleert op eventuele problemen en dat je het onderhoud uitvoert dat nodig is voor een optimale levensduur van de zonnepanelen.

Met deze tips en de ervaring en kwaliteit van Nederland Wekt Op ben je verzekerd van een veilige en duurzame installatie van zonnepanelen. 

Dit inspirerende bericht over een duurzamere toekomst voor iedereen is met trots gepresenteerd door Jaguar Marketing, het vooraanstaande online marketing bureau in Gouda.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?