Online zoektocht naar koopjes · Foto('s): 
RECLAME

Online zoektocht naar koopjes

dinsdag 06 december 2022

LEEUWARDEN – Alles wordt duurder en juist op uitjes en luxeartikelen wordt bespaard. Toch wil je vast wel eens de deur uit om wat leuks te ondernemen of wil je jezelf een cadeautje kopen. Vooral met de feestdagen voor de deur wil je misschien iets moois voor iemand halen. Online-veilingsites en dagaanbieders zijn daarvoor bij uitstek een goede keuze.

Verschil online veiling en traditionele veiling

Traditionele veilingen worden vaak ergens op locatie gehouden. Online veilingen zijn online. Daardoor zijn ze voor iedereen toegankelijk. Je hoeft er eerst niet voor te rijden en je hoeft er ook weinig tijd voor vrij te maken. Zo bespaar je ook op reiskosten, want de reis naar de laptop is nu eenmaal een stuk korter dan een reis naar de andere kant van het land.

Bij de traditionele veiling wordt het aangeboden product verkocht aan de hoogste bieder. Bij online veilingen is er sprake van een bepaalde doorloop- en eindtijd. Dat bekent dus dat je op een bepaald moment het hoogste bod uit moet brengen. Met behulp van een timer zie je hoe lang de veiling nog openstaat. Wel is bij beide veilingen het opbieden van toepassing. Bij de traditionele veiling weet je wat het laatste bod was, en bij een online veiling kun je dat ook zien.

Welke regels gelden op het gebied van online veilingen is erg belangrijk om in de gaten te houden. Sommige veilingsites doen geloven dat je na de aankoop geen recht hebt op herroeping. Dit is niet altijd het geval. Door het online kopen is de Wet koop op afstand van kracht. Daardoor kun je in de meeste gevallen de aankoop binnen 14 dagen herroepen. Bij een traditionele veiling ben je verplicht tot aankoop wanneer je de hoogste bieder bent.

Bijzonder product

Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder item of een verzamelaar bent is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op catawiki. Het is een internetbedrijf dat in Nederland is opgericht en bestaat sinds 2008. Inmiddels is het uitgegroeid naar een van de grootste verkoopplatformen in Europa en biedt het wekelijks 65.000 veilingen in veel verschillende categorieën aan.

Je maakt simpel een account aan en gaat op zoek naar mooie items. Zodra je iets hebt gevonden moet je de hoogste bieder zijn. Als jij de hoogste bieder bent, betaal je voor het product en wordt het naar je verzonden. En zodra het binnen is, kun jij genieten van jouw nieuwe aankoop. Op Catawiki vind je onder andere vintage meubels, modeltreinen, horloges, postzegels, munten en kunst.

Dagaanbiedingen

Een andere mooie manier om een koopje te scoren is door dagaanbiedingen te controleren. Dagaanbiedingen zijn aanbiedingen die maar 24 uur geldig zijn. Zo’n dagaanbieding kan ik veel gevallen flink voordelig uitpakken. Zo kun je goedkoop genieten van bijvoorbeeld een weekendje weg, een elektronisch product of een nieuw dekbedovertrek. Bij Hotelspecials dagaanbieding vind je de beste aanbiedingen voor een hotelovernachting. Zowel in binnen- als in buitenland en bij verschillende hotelketen.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio