VIOD verslaat De Lauwers · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD verslaat De Lauwers

zondag 20 september 2015

Zaterdag moest VIOD afreizen naar Warfstermolen om te spelen tegen vv De Lauwers. De thuisspelende ploeg had in de eerste twee competitie wedstrijden twee punten verzameld. Viod heeft met drie punten uit één gespeelde wedstrijd de volle buit.

Eerste helft

Viod probeert voetballend tot een aanval te komen. De Lauwers laat het toe dat de bal achterin rond kan gaan en wil Viod opvangen op de eigen helft. Viod doet dit echter in een te laag tempo. Viod is de bovenliggende partij, maar ook de Lauwers kan enkele keren een uitbraak doen. Zo is het Rutger Atema die een belangrijke redding maakt met de voet. Het spel gaat op en neer. Het is Viod dat op 0-1 komt door een snelle counter over drie schijven. Sjoerd Visser rond knap af. Viod krijgt steeds meer controle, enkele uitbraken van de Lauwers worden onschadelijk gemaakt door de Viod Defensie.

In de 32e minuut is het Jelmer Visser die voor de 0-2 zorgt, hij legt de bal in de linker bovenhoek na een mooie pass van Erik vd Veen. De Lauwers probeert het met fysiek spel wat enkele overtredingen oplevert. De goed leidende scheidsrechter Swart moet hierdoor twee gele kaarten uitdelen aan de Lauwers. Net voor de pauze wordt het nog 0-3, goed werk van Roelof vd Veen zorgt ervoor dat wederom Jelmer Visser – ditmaal eenvoudig – kan binnentikken.

Tweede helft

In de rust wordt er gewisseld aan de Viod zijde. Harm Schaafsma wordt vervangen door Ruben Roodhart. De tweede helft een zelfde spelbeeld. Viod speelt op de helft van de Lauwers, die een zogenaamde handbal opstelling hanteert om ergere schade te voorkomen. Al na zeven minuten is het wederom Jelmer Visser die na een goede bal van Ruben Roodhart, knap wegdraaid van zijn tegenstander en beheerst afrond. 0-4. Hierna een wissel bij Viod. Leo Bosma vervangt Marcel vd Meulen. Gevaarlijk spel in de zestien van het Lauwers strafschopgebied, waardoor Viod een indirecte vrije trap krijgt dit levert  evenals de negentien! corners die Viod krijgt niks op. In de slot minuten mag debutant en A-junior Remco Veenstra nog even meedoen, hij vervangt Sjoerd Visser.

Viod laat de bal rondgaan en komt nog tot enkele kleine kansjes. Defensief gezien komt het niet tot nauwelijks in de problemen. Wat betekent dat Viod voor de tweede keer achtereenvolgens de nul houdt. Na 93 minuten floot leidsman J. Swart af voor het einde.Er zit een stijgende lijn in het spel van Viod, maar er moet nog veel geoefend worden om de perfectie te benaderen. De volgende wedstrijd voor Viod is volgende week thuis op Treffersheech tegen Leovardia om 14.30 uur. Voor meer foto´s gemaakt door Jacqueline Jongsma kijk op www.viod-driezum.nl.

© Verslag: Rutger Atema

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00