Zo sluit je een zakelijke autoverzekering af · Foto('s): Pixabay
  Pixabay
RECLAME

Zo sluit je een zakelijke autoverzekering af

woensdag 13 oktober 2021

LEEUWARDEN – Rijd je in een auto van de zaak? Dan breng je dag in dag uit mogelijk de nodige uurtjes op de weg door. In dat geval is de kans dat je schade rijdt aanzienlijk groter dan wanneer je jouw auto alleen gebruikt voor woon-werkverkeer. Daarom is het van belang om een bedrijfsauto goed te verzekeren. Sommige mensen sluiten een particuliere autoverzekering af voor hun bedrijfsauto, maar dat is niet altijd de beste keuze. Vaak is een zakelijke autoverzekering een betere keuze. Als je nog niet eerder zo’n verzekering af hebt gesloten, weet je ongetwijfeld niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Verzeker jouw bedrijfsauto op de juiste manier
Sommige mensen denken dat er maar één zakelijke autoverzekering is, maar dat is niet het geval. Je bepaalt namelijk zelf hoe je jouw bedrijfsauto verzekert. De meeste verzekeraars bieden namelijk drie verschillende dekkingen aan. Voor een zakelijke auto heb je dezelfde mogelijkheden als voor een particuliere auto, namelijk WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder staan we kort stil bij deze drie zakelijke autoverzekeringen.

1) WA
WA is de afkorting van wettelijke aansprakelijkheid. Kies je voor deze dekking? Dan ben je verzekerd voor schade aan anderen door eigen schuld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je met jouw bedrijfsauto een andere auto raakt bij het inparkeren. Inzittenden zijn eveneens verzekerd als je voor deze dekking kiest.

2) WA + Beperkt Casco
Vind je de WA-dekking wat minimaal? Dan is WA + Beperkt Casco mogelijk iets voor jou. Schade aan anderen door eigen schuld en schade aan inzittenden worden dan vergoed, maar er is meer. Je kunt namelijk ook bij jouw verzekeraar aankloppen bij schade aan jouw bedrijfsauto. Dit kan bijvoorbeeld bij schade door inbraak, diefstal, joyriding, storm en hagel. Ook ruitschade valt binnen de dekking van deze zakelijke autoverzekering.

3) WA + Volledig Casco
Als je een splinternieuwe bedrijfsauto koopt, kun je het beste voor WA + Volledig Casco kiezen. Waarom? Omdat jouw auto dan allrisk verzekerd is. Je bent voor alle bovengenoemde zaken verzekerd, maar ook voor schade bij botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken. Een verzekeraar keert jou eveneens geld uit bij schade aan jouw bedrijfsauto door vandalisme.

Maak altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt
Weet je inmiddels op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren? Ga dan op zoek naar een geschikte verzekeraar. Als je eenmaal begint aan jouw zoektocht, ontdek je snel genoeg dat je deze verzekeringen bij vrijwel iedere verzekeraar af kunt sluiten. Daarom kies je er mogelijk lukraak eentje uit. Dit raden wij jou niet aan, want zakelijke autoverzekeringen kunnen van elkaar verschillen. Een zakelijke autoverzekering vergelijken heeft dan ook onze voorkeur. Tijdens zo’n vergelijking zie je snel wat de verschillen tussen de verschillende verzekeringen en verzekeraars zijn. Voor het maken van een vergelijking kun je tegenwoordig vergelijkingswebsites gebruiken.

Sluit jouw zakelijke autoverzekering online af
Wanneer je een geschikte verzekeraar gevonden hebt, wordt het de hoogste tijd om een verzekering voor jouw bedrijfsauto af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan dit tegenwoordig online. Op deze manier sluit je binnen een paar minuten een goedkope zakelijke autoverzekering af. Je kiest voor de dekking die jouw voorkeur geniet en vult de gegevens in waarom gevraagd wordt. De verzekeraar neemt jouw aanvraag vervolgens in behandeling. In de meeste gevallen krijg je snel een bericht dat jouw bedrijfsauto verzekerd is, waardoor je er direct de weg mee op mag.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio